Waarom het belangrijk is om dagelijks een gezichtsolie aan te brengen

Vroeger dacht ik steeds dat verzorgingsproducten niet nodig waren. Ik dacht steeds dat het niet zou werken en helemaal niets voor mij zou zijn, maar de laatste tijd ben ik er toch anders over beginnen denken. Om mijn verzorgingsproducten wat uit te breiden wilde ik de nieuwe L’Oréal extraordinary oil gezichtsolie uittesten.

Hoe gebruik ik olie als gezichtsverzorging?

Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat je een olie (of een mix van oliën) gebruikt die past bij jouw type huid. Hieronder vind je verschillende oliën voor verschillende huidtypes:

 • Abrikozenpit-olievooral normaal tot droge huid
 • Amandelolie: vooral voor gevoelige huid
 • Arganolie: goed voor een ouder wordende huid
 • Avocado-olie: normaal tot droge en ouder wordende huid
 • Jojoba-olie: vooral droog tot normale huid
 • Kokosolie: alle huidtypes, maar kan ook de huid verstoppen dus vermijd deze olie als je huid snel onzuiver wordt
 • Rozenbottelolie: vooral gevoelige en ouder wordende huid

Een gezichtsolie is doorgaans vloeibaar en trekt snel in de huid. Een goede olie voelt ook helemaal niet vettig aan. Ben je op zoek naar een goede gezichtsolie? Dan raad ik je aan om goed veel research te doen zodat je onmiddellijk de juiste gezichtsolie koopt.

L’Oréal extraordinaire oil gezichtsolie

Toen ik de L’Oréal extraordinaire oil gezichtsolie kocht had ik, om eerlijk te zijn, nog niet veel research gedaan. Ik had wel al eens gelezen dat deze gezichtsolie goed was, maar wist niet helemaal of deze geschikt was voor mijn huidtype.

L’Oréal Paris selecteerde voor deze gezichtsolie 8 essentiële oliën die bekend staan om hun anti-verouderings- en anti-oxiderende werking. De L’Oréal extraordinaire oil gezichtsolie hydrateerd en voedt de huid, waardoor deze weer soepel aanvoelt.

De 8 essentiële oliën zijn:

 1. Geranium
 2. Kamille
 3. Lavandin
 4. Lavendel
 5. Majoraan
 6. Roos
 7. Rozemarijn
 8. Sinaasappel

Deze 8 essentiële oliën zijn gecombineerd met kostbare, voedende oliën (namelijk: Jojoba en Egelantier).

Ik vind persoonlijk dat het flesje heel luxueus lijkt. Met het pipetje breng je 3 à 4 druppeltjes aan op je hand en breng je de olie aan op je huid. Op de site van L’Oréal zag ik ook enkele voorbeelden van hoe je deze olie moet aanbrengen.

Je kan de gezichtsolie zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken. Ik gebruik deze olie voornamelijk ‘s avonds omdat mijn huid dan het meeste nood heeft aan de olie. Ik ben ontzettend blij met deze gezichtsolie en gebruik het nu ook al dagelijks.

4 Replies to “Waarom het belangrijk is om dagelijks een gezichtsolie aan te brengen”

 1. Weer wat bijgeleerd! Leuk artikel 🙂 ik heb een flesje amandel olie liggen… ik met hem vaker gaan gebruiken!

  1. Oh bedank! Doet me deugd om dit te lezen! 😀 En ja ik vind persoonlijk oliën ontzettend fijn om te gebruiken!

 2. Over deze gezichtsolie heb ik veel goede verhalen gelezen. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd.

  1. Het is echt een favoriete geworden. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen! 😀

Geef een reactie