Physicians Formula Butter Bronzer

Eruit zien alsof je net op vakantie bent geweest in de winter is niet zo gemakkelijk. Daarom vond ik dat dit het ideale moment was om een nieuwe bronzer aan te kopen. Toen ik enkele weken geleden aan het rondkijken was in de DI, zag ik dat alle producten van Physicians Formula waren afgeprijsd en besloot ik om de Butter Bronzer eens uit te testen. De laatste maanden zag ik deze Butter Bronzer meerdere malen voorbij komen op verschillende YouTube-video’s. Volgens heel wat bekende YouTubers is dit de beste drugstore bronzer. Is het echt de hype waard?

De verpakking

Ik ben helemaal verliefd op deze verpakking. Het straalt echt een zomergevoel uit en laat je onmiddellijk fantaseren over jouw komende zomervakantie. De Butter Bronzer beschikt ook over een spiegeltje. Dit had ik natuurlijk wel verwacht, na al mijn research, maar dat het van zo een goede kwaliteit was had ik niet zien aankomen.

Ook komt de Butter Bronzer met een kwastje, maar die vind ik niet handig. Het lijkt een beetje op een beautyblender die is platgedrukt.

Wat belooft Physicians Formula?

Physicians Formula belooft dat deze bronzer onmiddellijk smelt met de huid én een langdurige hydraterende werking heeft. Hoe een bronzer hydraterend kan zijn, stel ik nog steeds in vraag.

Coconut heaven

Eenmaal je de Butter Bronzer opent ruik je kokos. Normaal gezien ben ik niet zo een kokosfanaat, maar toen ik dit rook was ik helemaal verkocht. Het heeft een heel subtiele, maar toch aangename geur. De geur deed mij ook denken aan zelfbruiners/zonnebank.

De Butter Bronzer is verkrijgbaar in slechts 2 kleuren en dat vind ik persoonlijk wel spijtig. Ik koos voor de donkerste kleur (bronzer), dat vind ik echt zeer vreemd want mensen met een iets donkerdere huidskleur dan mij kunnen deze bronzer dus niet gebruiken.

Wat vind ik nu van de Butter Bronzer?

Toen ik de Butter Bronzer voor het eerst gebruikte was ik niet echt onder de indruk. Ik had het gevoel dat deze bronzer veel te licht was voor mijn huid. De dag nadien probeerde ik het dus opnieuw maar bouwde ik het product rustig op. Na enkele keren opnieuw product aan te brengen zag ik toch al wat verbetering en kon ik zien dat de bronzer wat meer dynamiek in mijn gezicht bracht. Het heeft een heel subtiele, maar natuurlijke finish en daar hou ik ook echt van. Ik gebruik deze bronzer bijna dagelijks en heb er al enkele keren complimenten van gekregen.

De Butter Bronzer is verkrijgbaar voor €19,99 bij DI.

Heb jij al eens deze bronzer getest? Welke bronzer is jouw favoriet?

4 Replies to “Physicians Formula Butter Bronzer”

 1. Great review! It was really helpful! I wanted for so long to try this product. Maybe it’s time to give it a try. I have a fair skin so I think that it might be good for my skin tone!

  Lots of love,

  Ioanna

  PHYSICIANS FORMULA

  1. Oh I really like it that it was so helpful for you! Yeah, I saw a picture of you at your blog and I think it would be gorgeous on you!
   Did you understand it? Because it was written in Dutch? :p

   Lots of love back,
   Joyce

 2. Ik snap zeker dat je hierover complimenten krijgt! Want het is een prachtige bronzer dat je enorm mooi staat!

  1. Oh dank je voor het lieve compliment!

Geef een reactie