Wat is het verschil tussen een bodylotion en een bodybutter?

Winter is coming en dat betekent dat je huid nood heeft aan extra verzorging. Heb jij tijdens de wintermaanden last van een droge huid? Dan zit je hier bij het juiste adres. Onlangs bracht Dove een volledige nieuwe lijn uit, de Dove Derma Spa Cashmere Comfort. Ik testte deze producten voor jullie uit.

De lijn bestaat uit volgende producten:

  • Dove Derma Spa Cashmere Comfort Handcrème
  • Dove Derma Spa Cashmere Comfort Bodylotion
  • Dove Derma Spa Cashmere Comfort Bodybutter

Dove wilt iedere vrouw verwennen met een spabeleving aan huis. Ik heb al eerder producten uit de Derma Spa collectie mogen ontvangen en was er heel enthousiast over.

dove-cashmere-comfort

Dove Derma Spa Cashmere Comfort Handcrème

dove-cashmere-comfort-hancreme

Tijdens de winterdagen is een handcrème echt een must. In ieder geval; voor mij toch. Enkele blogposts geleden vertelde ik jullie al over de verschillende handcrèmes uit de Derma Spa collectie. Sinds ik de Cashmere Comfort handcrème ontdekt heb, heb ik mijn andere handcrèmes nog niet aangeraakt. Deze handcrème breng ik overal met me mee, ik vind het ontzettend handig dat het zo klein is en zo snel intrekt.

Dove Derma Spa Cashmere Comfort Handcrème is te koop bij de drogisterij voor €4,99.

Verder heb ik ook nog een bodybutter en bodylotion ontvangen. 

Maar wat is het verschil tussen een bodybutter en bodylotion?

Bodylotion
De meeste merken verkopen een bodylotion, daarom ook dat een bodylotion iets bekender is. Een bodylotion is een vloeibare substantie die goed uit te smeren is en snel in je huid trekt.

Bodybutter
Een bodybutter heeft een iets dikkere substantie dan een bodylotion. Sommigen vinden dat een bodybutter vettiger aanvoelt en dat het minder snel intrekt dan een bodylotion.

Dove Derma Spa Cashmere Comfort Bodylotion

dove-cashmere-comfort-bodylotion

De bodylotion lijkt op een grotere versie van de handcrème. Deze bodylotion heeft een handige klikdop. Wat mij wel enorm opviel, was dat de bodylotion dikker was dan dat ik gewoon ben. De andere bodylotions die ik gebruik, zijn meestal vrij lopend, maar dat is bij de Dove Derma Spa Cashmere Comfort Bodylotion zeker niet het geval. Mijn huid voelt na de bodylotion zijdezacht aan.

Dove Derma Spa Cashmere Comfort Bodylotion is te koop bij de drogisterij voor €6,99

Dove Derma Spa Cashmere Comfort Bodybutter

dove-cashmere-comfort-bodybutter

Deze bodybutter is mijn lievelingsproduct uit deze collectie. De bodybutter is te koop in een gigantische pot van 300 ml. Hier kan je dus een lange tijd mee doen. Voor mij werkt een bodybutter beter dan een bodylotion. Deze trekt enorm snel in en ruikt ook nog eens goed.

Het enige nadeel is dat je met je handen in de pot moet. Het zou handiger zijn, mocht er een bijbehorend lepeltje of dergelijke bijzitten.

Dove Derma Spa Cashmere Comfort Bodybutter is te koop bij de drogisterij voor €8,19.

Ik ben helemaal verzot op deze producten. Ze zijn zeker hun geld waard. Ik hoop dat jullie eindelijk het verschil kennen tussen bodylotion en bodybutter. Kennen jullie deze producten? Wat vinden jullie er van?

Deze producten werden mij opgestuurd door Dove.

liefs-joyce

 

3 Replies to “Wat is het verschil tussen een bodylotion en een bodybutter?”

  1. lijken me hele fijne producten. Ik ben dol op producten van Dove.

  2. In de winter verkies ik bodybutter boven bodylotion omdat het mijn huid beter voedt.

    1. Oh echt? Ik ben nog maar net begonnen met bodybutter en vind het momenteel veel aangenamer dan bodylotion

Geef een reactie