Colourpop Metallic Lipstick

Naast de highlighters zijn ook Metallic Lipsticks een trend geworden. Overal op het internet zie je wel foto’s van meiden met metallic lippen. Onlangs zag ik dat ook Colourpop enkele Metallic lipsticks had en dacht ik dat dit het ultieme moment was om deze nieuwe trend voor jullie uit te testen.

Colourpop is een budgetvriendelijk Amerikaans merk dat enkel online te koop is.

Tot voor kort kon je Colourpop enkel via Shipito bestellen, maar nu kan je deze ook rechtstreeks van op de website bestellen (maar hier moet je dan wel douane kosten op betalen). Exact één jaar geleden ontdekte ik Colourpop en was meteen verliefd op de verschillende soorten kleuren lippenstift en oogschaduw.

Ik testte voor jullie drie verschillende Metallic Lipsticks uit: Man Eater, Kween en My Jam.

Man Eater

colourpop-metallic-man-eater

 

Man Eater was mijn eerste Metallic Lipstick die ik kocht en heeft een kopere kleur. Man Eater is ook de felste Metallic die ik bezit. De applicator ziet er net hetzelfde uit als alle andere lippenstiften van Colourpop en brengt heel gemakkelijk aan. Man Eater heeft een heel mooie bronzen glans zonder tonnen glitters te zien.

Een groot pluspunt aan deze lippenstift is dat hij goed op te bouwen is. Persoonlijk heb ik met één laag al voldoende. Man Eater droogt ook wat uit, maar behoudt zijn glossy finish.

Jammer genoeg heb ik ook een nadeel ondervonden aan de Metallic Lipsticks; ze zijn ontzettend moeilijk om van je lippen af te krijgen. Steeds wanneer ik mij ontschmink laat ik een spoor van glitters achter op mijn gezicht. Dit nadeel is van toepassing op alle Metallic Lipsticks die ik hierin ga beschrijven.

Ben je op zoek naar een zeer opvallende Metallic Lipstick? Dan is Man Eater iets voor jou.

Kween

kween-colourpop

 

Kween heeft een felrode kleur. Persoonlijk vind ik niet dat deze Lipstick Metallic uitstraalt. Het lijkt eerder op een rode lippenstift met wat glitters in. Dat vind ik ontzettend jammer. Ik vind het echt een ontzettend mooie kleur, maar vind het niet Metallic-waardig.

Qua formule heb ik hier niets op aan te merken. Het droogt wel wat uit, maar heeft de finish van een glossy Lipstick.

Vergeet niet dat ook Kween hetzelfde nadeel heeft als Man Eater. Wanneer je buiten je lip lijn tekent is het ontzettend moeilijk om dit weer recht te trekken, want deze Metallic Lipsticks laten een spoor van glitters achter.

Houd je van rode tinten? Dan is Kween op jouw lijf geschreven.

My Jam

my-jam-colourpop-metallic

 

My Jam is een oude Metallic Lipstick, dit is zeker mijn favorietje (qua kleur toch). Toen ik deze voor de eerste keer aanhad kreeg ik de opmerking dat deze heel subtiel is. Wanneer je een iets zwaardere ooglook hebt, vind ik dat My Jam wel geschikt is om te dragen.

Wat me wel opviel is dat My Jam, in tegenstelling tot Kween en Man Eater, veel minder kleur oppakt. Ik verkies er zelf voor om bij deze Lipstick toch 2 lagen aan te brengen.

Ook ondervond ik een tweede nadeel bij My Jam. My Jam is sticky. Wanneer ik mijn lippen op elkaar plaats blijven ze soms plakken, dit vind ik niet altijd even fijn. Moest de formule hetzelfde zijn als Kween en Man Eater zou ik ontzettend gelukkig zijn.

Conclusie

Ik ben helemaal verliefd op de kleuren van de Metallic Lip. Zowel de formule als de houdbaarheid vind ik ontzettend goed. Ik vind het ontzettend fijn dat de Lipsticks een klein beetje drogen, maar nog steeds een glossy finish hebben (My Jam niet, want deze is sticky). Jammer genoeg blijven ze na een maaltijd niet zitten, ik heb ook al eens voorgehad dat ik een spoor van glitters achterliet in mijn boterham en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Na veel wikken en wegen ben ik toch een fan van de Metallic Lip en kan ik niet wachten om een nieuwe bestelling te plaatsen!

Heb jij al eens een Metallic Lip van Colourpop uitgetest?

liefs-joyce

10 Replies to “Colourpop Metallic Lipstick”

  1. Ik vond metallic nooit zo leuk, maar ik begin het steeds leuker te vinden!!

    1. Ja moest er eerst ook aan winnen, als je nog niet echt vertrouwd bent met Metallic is het de beste oplossing om een kleur te pakken dat op My Jam lijkt 😀

  2. Mooie kleuren! Zelf ben ik iets meer van moisture lipsticks met een klein glansje. Maar jou staan ze prachtig!

  3. Moet er wel aan wennen die trend maar het staat je super!

  4. Zo leuk dat metallic op de lippen! Vooral Kween staat je mooi 🙂

    1. Ja Kween is echt mijn favorietje ? Bedankt voor het compliment trouwens 😀 xx

  5. Wauw, ze zien er echt super mooi uit!

Geef een reactie