Hema Soft Matt lipbalm vs BE Kiss & Go Lip Colour Stick

Afgelopen zomer is het mij ontzettend opgevallen dat er een nieuw ‘soort’ make-up op de markt is gekomen: de lippenstift in stick vorm. Het lijkt een beetje op een lippenpotlood, maar dan wat dikker.

Begin juni kocht ik mijn eerste stick van BE. Tot nu toe heb ik nog niet veel over deze ‘nieuwe’ lipstickvorm gelezen, wat ik ontzettend jammer vind. De Kiss & Go Lip Colour Stick lijn van BE is beschikbaar in 5 verschillende kleuren, van van helder rood naar nude.
Enkele weken later ontdekte ik dat ook Hema met een gelijkaardige lipstick op de markt kwam, daarom besloot ik om beiden te vergelijken. Bij Hema kan je kiezen uit 12 verschillende kleuren. Onlangs kwamen ze ook uit met een easy shine lipbalm collectie, maar hier vond ik, jammer genoeg, geen kleur die vergelijkbaar was met de stick van BE.

De Look

 

Qua look gaat mijn voorkeur uit naar de stick van BE, deze ziet er hip en trendy uit. De stick van de Hema doet me eerder denken aan een stift om te tekenen.
Wat ik wel grappig vind is dat de stick van BE mat is qua omhulsel terwijl het eerder een glossy finish heeft. Wanneer je enkel op het uiterlijk zou afgaan zou je dus kunnen denken dat de stick van BE mat is en de stick van Hema glossy is, maar het is juist omgekeerd. Aan de kleur van de dop kan je zien om welke kleur het gaat en kan je onderaan draaien om de stick te verlengen.

De textuur

De textuur van BE is creamy en glossy, zonder glitters. Het voelt ontzettend zacht aan en hydrateert je lippen. Wat ik zeker een pluspunt vind aan de stick van BE is dat ze ontzettend goed op te bouwen is. Na één laag heb je een mooie naturelle kleur op je lippen, maar als je liever voor een fellere kleur gaat kan je deze bekomen door er nog een extra laag bovenop te plaatsen.

Ik heb wel één nadeel ondervonden aan de stick van BE: deze stick zou geschikt moeten zijn als lipstick en lipliner. Als je het aankoopt merk je op dat deze stick een zeer scherpe punt heeft. Maar dat is juist het probleem, eenmaal je deze stick gebruikt verdwijnt deze punt.

Natuurlijk zijn er enkele verschillen met de stick van de Hema. Jammer genoeg vind ik dat deze stick mijn lippen ontzettend uitdroogt. Enkele blogs geleden gaf ik jullie een tip die hierop toepasbaar is: labello vooraf aanbrengen. Qua kleur vind ik hem er ontzettend naturel uitzien en qua pigmentatie vind ik hem persoonlijk juist perfect. Het is mij opgevallen dat de stick van Hema veel langer meegaat dan de stick van BE. Zelfs na het eten zie je nog steeds dat je een lipstick op hebt.

swatches-lipstick

Waar kan ik deze stick kopen?

 • Kiss & Go Lip Colour Stick is te koop voor €11,95 bij Ici Paris XL.
 • De Soft Matt Lipbalm van Hema is voor €4,75 te koop bij Hema (off course).

Conclusie

Ik vind het ontzettend moeilijk om hieruit een favoriet te kiezen. Ik draag ze allebei ontzettend vaak en vind wel dat ze gewaagd zijn aan elkaar. Als ik eerder voor een naturelle lip wil gaan, kies ik voor de stick van de Hema. Maar als ik echt moet kiezen dan zou ik toch voor de stick van BE kiezen omdat deze mijn lippen helemaal niet uitdroogt.

Persoonlijk vind ik dat ze dupes van elkaar zijn, omdat ze kleuren ontzettend hard op elkaar lijken. Het enige verschil is dat ze een verschillende finish hebben.

 Heb jij al eens een van deze sticks uitgeprobeerd? Wat vond jij hiervan? Wat is jouw favoriet?

7 Replies to “Hema Soft Matt lipbalm vs BE Kiss & Go Lip Colour Stick”

 1. Leuk! Kwa buitenkant hebben ze wel veel weg van elkaar. Ik vind de lipstick van BE toch mooier

  1. Ja inderdaad, daarom dat ik het een tof idee vond om deze samen te vergelijken. Ik vind die van BE ook mooier ?

 2. Hey Girl! Nice Color het staat je mooi!
  Ik ga zelf ook een kijkje nemen thnQ for sharing!
  Hugz, Miss B.?

  1. Oh dank je! Heel graag gedaan ??

 3. Persoonlijk vind ik die van de hema mooier, maar dat kan ook, omdat die beter in mijn budget valt.

  1. Ja dat wel, die van Hema valt minder op. Ik draag hem ook iets vaker als die van BE, maar vind het gewoon spijtig dat hij ontzettend uitdroogt en daarom is die van BE mijn favoriet. Ook vind ik dat er niet heel veel verschil is qua prijs

Geef een reactie