Dove Derma Spa handcrème

Je zult het waarschijnlijk wel al gemerkt hebben maar het begint weer stilletjes aan wat frisser te worden. We doen allemaal weer dikkere truien aan, lange broeken, dikkere jassen… maar het enige wat we vergeten te verzorgen zijn onze handen. Tijdens deze periode van het jaar heb ik ontzettend veel last van droge handen.

Ik testte voor jullie 2 handcrèmes van Dove uit, deze koos ik omdat ik het verschil enkel merkte in de kleur dopsel. Ik ben mij hierin meer gaan verdiepen en heb gemerkt dat er toch enkele verschillen zijn.

 

Beide handcrèmes komen uit de Derma Spa collectie. Het gamma bevat verwennende crèmes, zalige lotions en verzachtende oliën verrijkt met Cell-Moisturers™, dit zijn belangrijke hydraterende, actieve bestanddelen verkregen uit natuurlijke zaadoliën. Dankzij de dermatologische verzorging in deze producten krijg je een echt spa-gevoel.

De Derma Spa collectie heeft 3 subcategorieën:

 • Goodness³
 • Uplifted
 • Summer Revived

Ingrediënten

Dove Derma Spa Goodness³:
Aqua, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Glycerin, Dimethicone Crosspolymer, Hydroxystearic Acid,Arachidic Acid, Caprylyl Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Dimethiconol, Disodium EDTA, Glucose, Hippophae Rhamnoides Oil, Hydroxystearyl Alcohol, Hydroxystearyl Glucoside, Isohexadecane, Palmitic Acid, Parfum, PEG-10 Dimethicone, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Stearic Acid, Xanthan Gum, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 77891

Dove Derma Spa intensive.jpg

Dove Derma Spa Intensive:
Aqua, Glycerin, Stearic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Glycol Stearate, PEG-100 Stearate, Petrolatum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Arachidic Acid, Caprylyl Glycol, Carbomer, Cetyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Disodium EDTA, Glyceryl Stearate, Hydroxystearic Acid, Palmitic Acid, Parfum, Phenoxyethanol, Stearamide AMP, Stearic Acid, Triethanolamine, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde,Limonene, Linalool, CI 77891

Wat is het verschil?

De Dove Derma Spa Goodness³ handcrème is vermengd met omega olie om een formule te creëren die jou een mild spa-gevoeld geeft. Dit kun je onmiddellijk merken als je wat crème op je handen smeer. De Goodness³ heeft een iet wat gele kleur en is ook wat vloeibaarder dan de Intensive handcrème (zie onderstaande foto).

Qua geur verschillen ze allebei ook. De Goodness³ handcrème ruikt eerder naar een body lotion (een echt typisch Dove geurtje) terwijl de Intensive handcrème heel bloemig ruikt.

handcreme

Enkele kenmerken en voordelen

De handcrèmes hebben een fijne textuur die snel in de huid dringt en de huid transformeert van een droge- naar egale huid. Ik moet toegeven dat je het verschil zowel voelt als ziet.

Het grootste pluspunt is dat ze beiden geschikt zijn voor een gevoelige huid. Dit was een echte verbazing voor mij, want als je enkel zou uitgaan op de naam zou je kunnen denken dat de Dove Derma Spa Intensive handcrème specifiek voor de gevoelige huid is.

Besluit

Ik wil jullie er nog eens hard op wijzen dat het ontzettend belangrijk is om je handen te beschermen tijdens de herfst/winter. Ik vind ze beiden ontzettend goede handcrèmes, maar mijn favoriet blijft toch de Dove Derma Spa Intensive. Persoonlijk spreekt deze geur mij meer aan en zo veel verschil heeft het nu ook niet met de Dove Derma Spa Goodness³.

Wat is jouw favoriet?

6 Replies to “Dove Derma Spa handcrème”

 1. ik heb altijd snel last van droge handen en gebruik altijd handcreme zodra het frisser word buiten.

  1. Ja ik ook, maar vind persoonlijk dat de handcrème van Dove echt helpt

 2. Ik gebruik handcreme echt heeeel vaak haha

  1. Ik ook! Zeker als ze heel goed ruiken! 😀

   1. Haha idd, ik kan er niet genoeg van krijgen 😉

 3. […] de winterdagen is een handcrème echt een must. In ieder geval; voor mij toch. Enkele blogposts geleden vertelde ik jullie al over de verschillende handcrèmes uit de Derma Spa collectie. Sinds ik de […]

Geef een reactie