5 lifehacks die je moet weten als meisje!

Soms is het niet altijd handig om als meisje door het leven te gaan. Daarom heb ik voor jullie enkele lifehacks die jou heel wat tijd kunnen uitsparen in de badkamer.

#1 Niet meer knoeien met mascara

Je kent het wel: je bent bijna klaar met je make-up, maar ineens schuif je uit met je mascara. Wel, ik heb hier een heel simpele lifehack voor die er voor zal zorgen dat je dit nooit meer voor hebt. Wat je nodig hebt? Mascara en een visitekaartje. Je plaatst het visitekaartje tegen je ooglid aan en brengt dan de mascara aan.

Deze lifehack kan je ook uitvoeren met een (koffie)lepel, door deze met de holle kant tegen je ooglid aan te brengen.

#2 Plaats je spiegel wat lager

lifehack-mascaraMijn tweede lifehack heeft (weer) te maken met mascara. Ik heb gemerkt dat heel wat meisjes moeilijkheden hebben met het aanbrengen van mascara. Ooit bleef ik eens bij een vriendin slapen en had ze het probleem dat ze steeds mascara op de bovenkant van haar ooglid kreeg en ze wist niet waarom.
Ik heb hiervoor de ideale lifehack: plaats je spiegel ongeveer 5 cm lager dan ooghoogte. Hierdoor ga je naar beneden kijken en is de kans minder groot dat je mascara op je ooglid krijgt.

Op de foto hiernaast zie je hoe ik deze lifehack toepas in de praktijk.

 

#3 Gekrulde wimpers

Als je (net zoals ik) rechte wimpers hebt, heb je vaak het probleem dat het lijkt alsof je helemaal geen mascara op hebt. Vroeger was ik mij hier helemaal niet van bewust. Wanneer je ook te maken krijgt met dit probleem is het ontzettend belangrijk om op voorhand je wimpers te krullen. Pas na het krullen gebruik je mascara.

Een veel voorkomende fout is dat je eerst mascara aandoet en dan pas je wimpers gaat krullen. Doe dit a.u.b. niet!

mascara-krulang

#4 Concealer in een driehoek

Wanneer je concealer aanbrengt doe je dit het best in de vorm van een driehoek, onder het oog recht naar onder tot het midden van je wang. Het voordeel hiervan is dat je je gezicht optisch gaat doen liften.

#5 Liquid lipstick issues

Liquid lipsticks zijn helemaal in tegenwoordig. Het enige nadeel aan dit soort lipsticks is dat ze jouw lippen ontzettend hard uitdrogen. Dit is zeker lastig als het weer wat kouder begint te worden.

Maar niet getreurd, want ook hiervoor heb ik een kleine lifehack voor jullie: breng wat labello aan op je lippen vooraleer je de liquid aanbrengt, laat het even drogen en doe vervolgens de liquid aan. Je zal geen last meer hebben van droge lippen.

Deze lifehack kan je ook gebruiken bij het afhalen van je liquid. Doe wat labello op je lipstick en ga er dan over met ontschminkingsdoekje, je zal ervan verstelt staan hoe gemakkelijk de liquid lipstick weg gaat.

Gebruiken jullie deze lifehacks ook? Of weten jullie nog andere lifehacks? Laat ze dan zeker achter in de reactie.

12 Replies to “5 lifehacks die je moet weten als meisje!”

 1. Handige lifehacks, vooral die eerste! Xx

  1. Oh dank je! Ze zijn voor mij echt heel logisch, maar heb van veel vriendinnen gehoord dat ze deze lifehacks nog niet wisten dus dacht ik dat het misschien tijd werd om dit met iedereen te delen ? xx

 2. De laatste lifehack is zeker één om te onthouden! Maar mijn labello droogt niet zo snel, gebruik jij altijd diegene van op de foto voor het aanbrengen van je lippenstift?

  1. Ja maar het is juist door combinatie van labello en de liquid lipstick dat ze niet gaan uitdrogen, zonder de labello drogen ze sneller uit. En ja die gebruik ik altijd 😀

 3. leuke tips! Een leuke blogpost!

  1. Oh dank je! 😀 Doet me deugd om dit te lezen!

 4. […] met de stick van de Hema. Jammer genoeg vind ik dat deze stick mijn lippen ontzettend uitdroogt. Enkele blogs geleden gaf ik jullie een tip die hierop toepasbaar is: labello vooraf aanbrengen. Qua kleur vind ik […]

 5. […] Het artikel waar ik het trotst op ben is toch het artikel waar ik enkele beautyhacks heb meegedeeld met mijn lezers. Dit artikel werd ontzettend vaak gelezen en mijn lezers vonden het ook eens fijn om nieuwe hacks te ontdekken: https://aboutjoyce.be/2016/09/30/5-lifehacks-die-je-moet-weten/ […]

Geef een reactie