L’oréal Skin Expert Pure Clay Masker

Sinds Glamglow te koop is in België zijn maskertjes echt een hype geworden. Iedereen praat met heel veel lof over de Glamglow maskertjes, maar wat met maskertjes van andere merken? L’Oréal kwam recent met 3 nieuwe maskertjes op de markt: een exfoliërend masker met roodalg extract, een detox masker met steenkool én een zuiverend en matifiërend masker met pure klei en eucalyptus. Ik testte voor jullie de L’Oréal Skin Expert Pure Clay Masker met roodalg extract.

Wat is het?

loreal-masker

Een goede huidconditie begint bij een goede reiniging. Het labo van L’Oréal Paris selecteerde 3 pure kleien en combineerde deze met de exfoliërende eigenschappen van het roodalg-extract in een masker-crème textuur die niet uitdroogt, om de huid te exfoliëren en de poriën te verfijnen.

Wat belooft L’Oréal?

achterzijde-loreal

“Direct: de huid is zachter en gladder, de onregelmatigheden zijn verminderd.
Vanaf 7 dagen: de poriën zijn vervaagd, de huidtextuur is fijner.
Dag na dag: de huid is zichtbaar verbeterd, egaler en stralender.”

Wat is exfoliëren?

Bij exfoliëren gaan we dode huidcellen verwijderen. “Dat is toch gewoon scrubben?” zul je je wel afvragen. Wel, het verschil tussen scrubben en exfoliëren is dat je bij exfoliëren de dode huidcellen op een mildere manier zal weghalen.

Exfoliëren is dus een betere keuze.

Ingrediënten

 

ingredienten

Dit masker heeft als hoofdbestanddeel water, daarnaast zijn er heel wat andere ingrediënten, maar de belangrijkste zijn natuurlijk de 3 pure kleien:

  • Kaolien: een pure klei sterk geconcentreerd met silicaten voor een intense reiniging om een teveel aan talg te absorberen
  • Montmorilloniet: een pure klei rijk aan mineralen om imperfecties aan te pakken.
  • Ghassoul: een pure klei sterk geconcentreerd met Soligo-elementen die het verhelderen van de teint helpt.

Mijn ervaring

rood-masker

Wanneer ik het potje voor het eerst opende rook ik onmiddellijk de geur van het masker. Het is geen sterke geur en ruikt helemaal niet naar chemicaliën, wat je bij andere maskers wel vaker voor hebt. De geur deed me een beetje denken aan producten uit een beautysalon.

Ik was enorm enthousiast toen ik de exfoliërende deeltjes met het blote oog zag zitten. Het is echt vreselijk als je een scrub of dergelijk koopt en dat je dan deze scrub-deeltjes niet ziet zitten.

Dan was het tijd om het aan te brengen en uit te testen!


Toen ik het wou aanbrengen kwam ik al het eerste minpuntje tegen… Ik vind het namelijk ontzettend ambetant om een masker aan te brengen met mijn handen. Zelfs met mijn dagcrème gebruik ik een soort spateltje om dit aan te brengen, zo komen er geen resterende deeltjes onder mijn nagels terecht.
Ik ging op zoek naar een geschikte borstel, uiteindelijk vond ik de Hema Foundation brush nummer 106 en deze leek ideaal om een masker aan te brengen. Het zou fijn zijn geweest mocht L’Oréal met een spateltje (of borstel) op de markt zijn gekomen om een masker aan te brengen.

Toen ik het aanbracht voelde het lekker fris aan, het leek net of het maskertje uit de koelkast kwam (wat helemaal niet het geval was!). Het aanbrengen ging zeer vlot, maar had er, achteraf gezien, misschien wat meer product op moeten aanbrengen. Ook smeert hij niet overal dezelfde hoeveelheid product aan, dus hier moet je wel goed voor opletten.

resultaatVolgens de instructies van L’Oréal moet je het 5 à 10 minuten laten zitten vooraleer je het masker er af haalt. Persoonlijk vind ik 5 minuten veel te weinig, ik heb het dus bij 10 minuten gelaten. Ik merkte wel op dat het masker begon te trekken en heel strak begon te worden. Dit is een teken dat je het masker moet afhalen.
Nadien begon ik, met natte handen, in een ronddraaiende beweging het masker los te maken. Hierbij voel je de exfoliërende deeltjes goed hun werk doen. Na afspoelen en afdrogen had ik een babyvelletje. Ondanks het feit dat mijn huid super zacht is, zag ik helemaal geen verandering aan mijn poriën, dit vind ik wel ontzettend jammer aangezien ze op hun verpakking zeggen dat het de poriën zou verfijnen.
Wat ik wel opmerkelijk vond is dat enkele uren nadat ik het masker er van af had gehaald, dat mijn huid iets minder zacht was als in het begin.
Desondanks sommige minpuntjes vind ik de L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay een aangenaam masker, ik ga hem zeker vaker gebruiken en opnieuw aankopen.

De L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay is te koop bij Kruidvat voor €9,99. Heb jij dit maskertje al eens uitgetest?

 

 

Geef een reactie