Maybelline Master Contour V-Shape Duo Stick

Contouren en highlighten was dé trend van deze zomer. Maybelline kwam onlangs uit met de Master Contour V-Shape Duo Stick. Dankzij deze stick zou contouren en highlighten kinderspel zijn. Ik wist nog helemaal niet wat er mij te wachten stond, want ik had nog nooit een creamy contour of highlighter uitgetest.

maybelline

Wat is het?

De Maybelline Master Contour V-Shape Duo Stick is een creamy contour- en highlightstick in één.

Hoe moet ik het product gebruiken?

Stap 1: Breng de donkere kleur aan je kaaklijn en rond je voorhoofd.
Breng het voornamelijk aan op de plekken waar je een schaduw wil creëren.

Stap 2: Breng de lichtere kleur op de hogere punten van je gezicht, zoals de toppen van je
wangen of de brug van je neus. Vergeet ook zeker niet je cupid’s bow.

maybelline-swipes

 

Stap 3: Blend alles goed uit.

maybelline-contour

Wat zijn de ingrediënten?

Na lang zoeken vond ik eindelijk de ingrediëntenlijst van deze stick: Ethylhexyl Palmitate, Polyethylene, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Hydrogenated Polyisobutene, Phenyl Trimethicone, Nylon-12, Diisostearyl Malate, Silica, Ozokerite, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Aqua / Water / Eau, Zinc Pca, Propylene Carbonate, Caprylyl Glycol, Disteardimonium Hectorite, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate. May Contain: CI 77491, CI 77492, CI 77499 / Iron Oxides, CI 77891 / Titanium Dioxide, Mica.

Positieve punten

Persoonlijk vind ik dat het contouren heel natuurlijk lijkt. Voor mij zou het liefst iets feller mogen zijn, maar deze stick is ideaal voor beginners. Wat ik zeker een pluspunt vind is dat het ontzettend gemakkelijk blend en een matte finish heeft.

Negatieve punten

Voor mij vind ik persoonlijk dat de kant van de highligter totaal geen effect heeft op mijn huid. Wanneer ik de highlighter aanbreng en uitblend zie je helemaal geen verschil, het lijkt net of ik niets heb aangebracht heb op mijn gezicht. Zoals je kan zien op bovenstaande foto zie je het effect, dat je van een echte highlighter wilt, niet. Misschien is dit afhankelijk van huidskleur tot huidskleur, dat weet ik niet.

Doordat ik deze kant van de stick niet zo vaak gebruik als de andere kant, zal het in de toekomst moeilijk zijn om deze deftig aan te brengen. Daarom zou ik het fijn vinden mocht Maybelline met een stick komen waar ze de contour en highlighter apart verkopen.

maybelline-contouring-stick

 

Besluit

Ik vind het idee achter een duo stick ontzettend leuk, maar dan vind ik wel dat de beide producten van goede kwaliteit moeten zijn. Dit is naar mijn mening jammer genoeg niet het geval en zou ik dus liever willen opteren naar een stick met enkel deze contourkleur.

Ik ben ook niet zo tevreden over de highlighter. Ik zou het ook niet echt een highlighter noemen, maar eerder een creamy concealer want je krijgt niet die glow die je van een highlighter zou willen hebben.

Of ik dit product nog zal gebruiken? Zeker, ik zou het zonde vinden mocht ik deze moeten weg gooien.
Zou ik het product weer aankopen? Dat niet!

Ik kocht de Maybelline Master Contour V-Shape Duo Stick bij Kruidvat.

 

3 Replies to “Maybelline Master Contour V-Shape Duo Stick”

  1. Ik zag ze liggen in de winkel, ben er erg nieuwsgierig naar ook

    1. Vind ze eerlijk gezegd echt niet de moeite waard hoor!

  2. Ja je zei het al in je review, wel erg jammer

Geef een reactie