Het ideale haarelastiekje: Invisibobble

Enkele maanden geleden hoorde ik voor het eerst over het perfecte haarelastiekje dat geen knikje in je haar zou achterlaten, het zou zelfs niet eens je haar beschadigen. Na lang twijfelen besloot ik om dit haarelastiekje eens een kans te geven.

Voor maar liefst €4,95 kocht ik een doosje met 3 Invisibobbles bij de webshop van Douglas. Sinds kort zijn Invisibobbles ook verkrijgbaar bij DI. Ik heb ook wel al enkele dupes gezien, in de Primark bijvoorbeeld, maar denk niet dat deze hetzelfde effect zouden hebben dan de echte. Laat hieronder weten of jullie zouden willen dat ik de dupes vergelijk met de echte.

IMG_0790

Wat beloofd het product?

Invisibobbles belooft:

 • geen knikje achter te laten in je haar;
 • geen beschadigd haar meer (door een ijzertje);
 • waterbestendig te zijn;
 • geen hoofdpijn te veroorzaken (door minder spanning op je haar);
 • en toch nog een stevige grip te behouden.

De grote vraag is natuurlijk of ze zich wel aan deze beloftes houden. Persoonlijk vind ik dat Invisibobbles mijn haar redt. Ik heb een kleine test voor jullie gehouden en heb enkele uren  2 staartjes aangehad om het verschil te kunnen zien.
Ik had het misschien wat langer moeten laten inzitten, want je zag niets op de foto. Op onderstaande foto kan je wel duidelijk zien dat een Invisibobble niet strak op je hoofd zit.

Staartjes

In één doosje zitten maar 3 Invisibobbles. Toen ik het doosje voor het eerst zag dacht ik dat de elastiekjes veel te klein waren voor mijn haar en dat ze niet geschikt zouden zijn voor mijn (dik) haar. Maar dit is juist niet het geval! Doordat het gemaakt is uit een rekbaar materiaal houdt het elk haartype goed bijeen.

IMG_0792

Wat ik onmiddellijk voelde is dat je haar met een Invisibobble veel minder strak op je hoofd zit, waardoor je dus geen hoofdpijn zou krijgen. Dankzij de Invisibobble zit je haar ook minder strak en plat op je hoofd. Qua knikje vind ik persoonlijk dat het helemaal geen knikje achterlaat. Dit kan natuurlijk van persoon tot persoon verschillen, maar bij mij werkt het perfect.

Wat ik wel vind is dat een Invisibobble het effect geeft alsof je te lui bent om iets met je haar te willen doen. Dit komt voornamelijk doordat het niet echt strak op je hoofd zit. Maar zo erg vind ik dat nu ook weer niet.

De Invisibobble krijgt van mij een 7,5/10. Het leukste eraan vind ik dat hij geen knikje achterlaat. Je hebt ook Invisibobbles in verschillende kleuren, ik koos voornamelijk voor de doorschijnende Invisibobble, omdat ik niet wil dat het hard opvalt.

Heb jij al ooit van een Invisibobble gehoord? Wat is jouw ervaring hiermee?

xoxo

13 Replies to “Het ideale haarelastiekje: Invisibobble”

 1. Doet het pijn als je deze elastiek uit je haar haalt? Leuke review 😀

  1. Neen helemaal niet! 😀 en trekt ook geen haren mee uit!

   1. Dat is altijd fijn natuurlijk. Ik durfde het niet te testen omdat ik dacht dat het haren zou uittrekken. Misschien moet ik deze ook maar eens uitproberen!

    1. Ja, het is zeker de moeite waard hoor! 😀

 2. Fijne elastiekjes, vind ik ze

  1. Ik vind ze nog redelijk goed zitten! Ze houden mijn dikke haren goed bijeen

 3. Ik heb zelf een setje van zenner met deze stiekem en vind ze ook erg fijn

  1. Ah die heb ik nog nergens gezien! Als ik ze eens zie zal ik deze kopen en zien wat het verschil is tussen die van Zenner en de echte 😀

 4. Hey Joyce ik heb je genomineerd voor de liebster award – zie link https://robinbeeblog.com/2016/07/14/discover-new-blogs/
  Robin x

  1. Oh super dank je! 😀 Zal ze zo dadelijk invullen maar wel in het Nederlands natuurlijk 😀 x

 5. ik hoor veel goede dingen over deze elastieken, ik weet alleen niet of ze echt wat voor mij zijn. want als ik mijn vast heb dan moet het ook echt super strak en netjes zitten. liefs soraya

  1. Ja bij mij ook, maar opzich wen je er wel snel aan. Het is niet heel strak zoals bij een gewoon elastiekje, maar ook niet heel los. Het geeft nog een mooi resultaat vind ik. Liefs Joyce

 6. Leuke artikel ik heb deze elastiekjes ook en ik heb kroeshaar en het werkt voor mij perfect! Zou je ook een kijkje op mijn blog willen nemen?

Geef een reactie