De dag die we nooit zullen vergeten..

Dag lieve lezers

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, heb ik gisteren geen nieuw blogbericht gepost. Dit komt voornamelijk door de aanslagen die hier in België gebeurd zijn. Ik vond niet dat het nodig was om juist op deze donkere dag een nieuw blogberichtje te plaatsen. Mijn gedachten gingen uit naar de slachtoffers en hun familie.

Ik vind het zeer triest wat er gebeurd is, nog steeds kan ik niet vatten wat er gisteren gebeurd is. Ik wil er niet aan denken moest één van mijn familieleden of vrienden daartussen hebben gezeten. 

Dinsdag 22 maart 2016 is een dag die we niet snel zullen vergeten en waar we later nog over zullen lezen in geschiedenisboeken. Wat we nu kunnen doen is ons leven terug herpakken en geen schrik hebben, want dat is het enige dat die terroristen willen bereiken en we mogen ons niet laten doen.

Hoe ik gisteren de aanslagen beleefde?
Ik was me net aan het klaarmaken om naar school te vertrekken tot een vriendin mij vroeg of we al hadden gehoord wat er gebeurde in Zaventem. Ik had helemaal niet gedacht dat er zoiets gruwelijks zou kunnen gebeuren in ons klein landje. Tijdens het lezen van dit bericht moest ik toch even gaan zitten. Hoe kon dit gebeuren? Waarom zouden ze zoiets doen? Waarom Zaventem? Waarom deze onschuldige reizigers?

Nog geen halfuur later was er dan iets gebeurd in Brussel. Ik moet er niet aan denken moest één van mijn vrienden of familieleden juist op die verkeerde plaats zijn geweest. Direct probeerde ik iedereen te bereiken die ik kende dat zich in Brussel bevond. Gelukkig waren ze allemaal oké, maar andere mensen hadden dit geluk niet.
Ik denk dat we met het hele land wel een soort van nieuwsmarathon hebben gehouden om steeds op de hoogte te blijven. Ik heb nog nooit zo lang naar het nieuws gekeken.

Ik vind het zeer mooi om te zien dat andere landen zo met ons meeleefden. Jammer genoeg had ik nooit de kleuren van de Belgische vlag op de Eiffeltoren willen zien, maar na de aanslagen in Parijs had ik mij hier wel op voorbereid.  Ik vind het zeer erg wat er gebeurd is en ik vrees ook niet dat dit niet het laatste is waar we van zullen horen.

P.S.: Vanaf volgende week zal ik weer een beautyblogberichtje maken, maar vond toch dat ik hier iets over moest schrijven.

Schermafbeelding 2016-03-16 om 14.14.49

Geef een reactie